Behandla åderbråck utan operation!

Dr Brigitte Galland Perhard, leg läkare och specialist på kärlsjukdomar, behandlar åderbråck och ådernät med en ny metod som kombinerar skuminjektion med ultraljud.

Dr Galland Perhard tillämpar en ny behandlingsmetod för åderbråcksbehandling som går ut på att skum injekteras i åderbråcket i kombination med användning av ultraljudteknik. Metoden kallas även eko-skleros eller duplex-guide-skleros.

Såvitt känt är Dr Galland Perhard den enda läkare som tillämpar denna metod på åderbråck och ådernät/kärlbristningar i Sverige. Metoden är vanlig i Frankrike, Italien, Spanien, USA, Canada, Australien med flera länder.

åderbråck behandling
  • metoden kan användas för behandling av åderbråck av alla typer och storlekar
  • med ultraljud kan åderbråcket lokaliseras, dvs. även sådana kärl som inte är synliga för blotta ögat; härigenom kan kärl sprutas i de delar där injektionen gör bäst nytta
  • patienten kan härigenom undvika operation och nedsövning samt olika former av bedövning
  • patienten kan leva som vanligt omedelbart efter sin åderbråckbehandling, till exempel promenera och cykla. Mer intensiv träning, gymnastik o dylikt, bör dock undvikas under en vecka efter behandling
  • mindre bieffekter än att operera åderbråck, i de flesta fall inga behov av bandage eller kompressionstrumpa
  • ingen sjukskrivning
  • behandlingsformen är mycket mer effektiv och ger väsentligt bättre estetiska resultat än den traditionella typen av injektionsbehandlingar utan ultraljud och skumpreparat.


Läs mer om hur åderbåckbehandling går till med denna metod och se några exempel på före-efter-bilder på sidan "Om behandlingen" >>.

Slipp åderbråcket – utan operation Läs artikeln här >>  och/eller Ladda ner artikeln som .pdf >>

Sök på "skumsklerosering" i artikeln i Läkartidningen och Ni får en kort introduktion vad Dr Gallands metod innebär.

Se även reportage i Expressen på:http://www.expressen.se/1.628089 >>

Dr Galland Perhard är inte ansluten till försäkringskassan